fredag 16 juli 2010

Sveriges Pitbull Kennel Klubb

Varning för Sveriges Pitbull Kennel Klubb.

De utger sig för att vara ett seriöst och godkänt kennelregister för American Pit Bull Terrier som stambokför renrasig pitbull i Sverige.
I själva verket består Sveriges Pitbull Kennel Klubb av en enda person som försöker rättfärdiga blandrasavel och fantasifullt nog kalla dessa för Svenska Pitbulls. - Något som aldrig har eller kommer att existera. Rena fantasier m.a.o.
Tyvärr finns det risk för att godtrogna valpköpare och pitbullspekulanter blir lurade genom de annonser som “Sveriges Pitbull Kennel Klubb” ständigt lägger ut på annonssidor. Pitbull.se har studerat ett antal pitbullannonser från “Sveriges Pitbull Kennel Klubb” och kan bara konstatera att det handlar om vilseledande marknadsföring med påhittad information.
American Pit Bull Terrier kan ej registreras i Sverige -oavsett vad “Sveriges Pitbull Kennel Klubb” vill göra gällande. En renrasig pitbull kan endast stambokföras och registreras genom seriösa och betrodda kennelorganisationer. Ett registreringsbevis utfärdat av “Sveriges Pitbull Kennel Klubb” har inget som helst värde eller trovärdighet. Något som en valpköpare tyvärr kommer att upptäcka när det är för sent.
Vi har tidigare haft stora problem med blandrasuppfödare som har sålt papperslösa hundar under förespegling att de är renrasiga pitbulls. Men det som “Sveriges Pitbull Kennel Klubb” gör är värre. De ger sken av att vara ett svenskt pitbullregister med en mängd medlemmar, när de i själva verket består av ett fåtal vilsna själar och blandrasuppfödare som inte skyr några medel för att prångla ut hundar.


 www.pitbull.se

Inga kommentarer: