tisdag 27 juli 2010

Vill förbjuda kamphundar

Kommunminister Mats Odell (KD) vill förbjuda kamphundar. De har enligt Odell blivit ett säkerhetsproblem för många som bor i större hyreshus, rapporterar TV4 Nyheterna.

Denne herr Odell som för ett tag sedan gick ut med förslag om att förbjuda alla sk kamphunds raser  på upptill 10-12 olika raser i Sverige och därmed följa danmark som för en tid sedan fick igenom ett kamphundsförbud i landet vilket har innebärt avlivning av de klassade raserna. Det dom säger, ja vad dom självutnämnda  tabolid experterna grundar sina ideer på som saknar helt hållbara fakta och absolut inga sanningsenliga belägg som håller för att införa totalförbud gentmot dom raserna som utpekas som kamphundar..jag tror inte att någon normalt begåvad människa fullt ut kan hålla med om att vi ska döda alla hundar och tycka att det är en bra lösning! ..att hundhatar fanatiker som tidelagsbögen herr Odell som med sina veka argument grundat från okunskap och fördomar som saknar nån större värklighetsförankring, man kan ju tycka att som politiker inte bara ska stå med huvudet i marken , Utan göra lite efterforskningar, några knapptryck på tangenterna så får man det svart på vitt (avlönat dessutom) iaf ska kunna skola sig tillräkligt mycket så man själv vet vad man vill förbjuda innan man lägger fram det för "kongressen" o stifta nya lagar osv. FÖR HELVETE LÄS EN BOK TA REDA PÅ VAD HUNDEN HAR FÖR HISTORIA OCH BAKGRUND, HUR DEN HAR UTVÄKLATS TILL VA DEN ÄR IDAG! FAKTA KAN JU VARA BRA ATT BYGGA SINA ARGUMENT PÅ MEN VI ÄR EXPERTER FRÅN FÖDSELN!!HAHA! Så ja tycker, ta och lägg ner skiten om  att utrotning och mördandet av hela raser är en rättvis lösning om man som till skillnad från herr Odell istället tar o tänker efter en smula att det  finns ju liksom andra alternativ! vad ska dödandet av hela raser hjälpa? vill man ha en kamphund alla kan fostras till kamp! inga konstigheter...

 Läs  Myter & Sanningar...

Men jag undrar varför fan ska tusentals hundar sätta livet till bara för att en liten skara hundägare misssköter sina djur och kampar osv... varför inte införa en lag som gör det möjligt att idioter till människor som inte sköter sig häller inte får ha hund! (av någon jävla ras!).,..hundlisens var ju på tapeten ett tag vad hände med det? ran det ut i sanden eller? Det är ju ett av många bra alternativ av vad man kan göra för att tillgodose framför allt hundens bästa och folk slipper vara rädda! men vad vet ja ideerna är många men visst är det så att det är den som håller i kopplet som är ansvarig ingen annan....

Kamphundar har, om man litar till testet, ett temperament likvärdigt med andra hundar. Flertalet populära sällskapshundar har en färre andel hundar, som klarar testet, än s.k. "kamphundar".
Med andra ord är en s.k. "kamphund" i de flesta fall säkrare att ha i hemmet (om man får tro denna statistik baserad på mentaltest) än de flesta av våra vanligaste sällskapshundar. Argumentet att "S.k. kamphundar har ett sämre temperament än andra hundar och är därmed farligare för samhället." håller därmed ej.
Se dokumentär som länkas nedan. Kanske kan ge lite mer insikt som ovan nämnda personer saknar.

Inga kommentarer: