söndag 8 februari 2009

''Lös hund angrep skolbarn''

''Tre elever vid Nygårdsskolan angreps på fredagseftermiddagen av en hund. En flicka i sexårsåldern höll på att strypas då hunden slet tag i hennes huvudsjal.'' http://www.corren.se/archive/2009/2/6/k3dbrkqwai9azlw.xml

När man läser artikeln bakom ovan angivna länk slår det än om hur vinklad och fiktiv den är och trots det att den publicerades nästan en halv dag efter händelsen består informationen om själva "attacken" endast av förvridna spekulationer och teorier helt utan verklighetsförankning...Fler försök att dementera artikeln har gjorts utan framgång dels genom Telefonsamtal med undertäcknad författarinnan Annica Rehn men gav inget annat än upphov till att starkt misstänka hur det är ställt på redaktionen.

Till ämnet...
Jag kan ju inleda sak med att nämna att det var två som sprang lösa, den ena en Amstaff med Huddini egenskaper som genom stark könsdrift fick upp altandörren varefter destinationsinriktat tog sig till en hund av motsatt kön som nyss varit i höglöp ett par gårdar bort och ej har med händelsen eller dessa ev. skador att göra. Den andra ''boven'' i dramat en Irlänsk Staffordshire bullterrier på knappa 10kg med valplynne inte heller den en kamphund utan en rar sällskapshund och inte angrep nåt barn i den bemärkelsen media beskriver.

Att en debatt om "kamphundar" följs av en sådan artikel är inte svårt fatta. men som expertisen säger så kan i stort sätt alla hundar tränas till kamp. idiotin sitter i andra änden kopplet. pitbull, bullterrier, amstaff, och alla andra renrasiga eller blandade jyckar som felaktigt och utan grund uthängs som dom farligaste hundarna. om man hänvisar till experter, åter, så är dom farligaste hundarna inte vad de flesta kallar för kamphundar.

Till att börja med heter det inte kamphund om du inte kampar med din hund, de raser ni tänker på har ett rasnamn och det borde ni lära er i stället för att döma ut så många hundraser.

Detta är ju för tragiskt. Hur ska man förhindra reportrar/fotografer att ständigt skrivafelaktigheter och jaga "olycksplatser" som gamar i jakt på bra bilder?...Lata pms kärringar till journalister som skriver ut sina fördomar och fabricerat dravel, (allt för att sälja lösnummer) Istället för att göra efterforskningar för att ge sina läsare och betalande premunanter en sanningsenlig information som enligt mig skall förväntas av en sk "opartisk" media! Men som självständigt tänkande människa med alltid ett kritiskt öga vet man ju att så inte är fallet.

Inga kommentarer: