måndag 3 november 2008

The American Hero

Den amerikanska pitbullterriern har även utmärkt sig i krig både i första och andra värdskriget med sina hjältemodiga insatser.

En av dessa hjälte hundar hette Stubby och var brun och vit amerikansk Pitbullterrier, en ärad medlem och maskot av 102a infenteriet, han deltog i 17 strider i Frankrike under första värdskriget och räddade hundratals liv. Hans lojalitet och mod gav inspiration till tusentals soldater. Det är också den ända hund som blivit befodrad till Sergeant och är den mest dekorerade krigshund i Amerikans historia bla Wound Stripe, som 1932 ersattes av Purple Heart. När han senare återvände från slagfälten vart han lite av en rikskändis i Amerika, han träffade presidenter som Woodrow Wilson, Calvin Coolidge, och Warren G. Harding, han vart också maskot för fotbollslaget Hoyas och tilldelades även hedersmedlemsskap i American Legion, Röda korset, och YMCA. Humane Education Society tilldela en speciel guldmedalj för att ha känat sitt land.

Stubby var ämnad att bli den mest dekorerade och kända krigshund i Amrikansk historia. Stubby levde med sin ägare John Conrey och avled 1926 pga ålder och blev ca 10år.


''Walk of Honor at the United States World War I monument,''


En annan hund som utmärkt sig är Pitbull terrier tiken Sallie vars monument finns att betrakta på Gettysburg National Military Park.




Även innan Stubby och första värdskriget var den Amerikanska Pitbull terriern utvald till Amerikas ''World War 1 poster dog''. Inlindad i flaggan presenterade Pitbullterriern Amerikas ståndpunkt ''I'm neutral, but not afraid''. Den Amerikanska Pitbull terriern symboliserade lojalitet, mod, och ståndfasthet

Inga kommentarer: